GROTE BAAN WEDSTRIJD 2024

VGC Grote baanwedstrijd 2024

Op vrijdag 20 september waren 30 VGC-leden voor de jaarlijkse Grote baanwedstrijd te gast op de in Wormer gelegen Zaanse Golfclub. Voor de wedstrijd kon men voor 9 of 18 holes inschrijven. Na een gastvrije ontvangst begonnen de 18 holes-spelers onder een heerlijk schijnend zonnetje aan hun ronde.

Intussen waren de 9 holes-spelers ook in het clubhuis gearriveerd en na een heerlijk kopje koffie konden ook zij hun kunsten in de baan laten zien. De baan, die er prachtig bij lag, heeft mooie fairways en snelle greens en bood aan alle spelers voldoende uitdagingen. Met name de tees, die op een dijk liggen zijn aantrekkelijk om van af te slaan. Ook de holes met flinke lengtes geven veel spelplezier en noodzaken de spelers tot een goed baanmanagement.

Nadat alle deelnemers weer waren teruggekeerd in het clubhuis van de Zaanse, was het tijd om onder het genot van een drankje en meerdere hapjes na te praten over de opgedane ervaringen.

Voor het afsluitende diner werden de winnaars bekend gemaakt: bij de 9 holes was Hans Rasch met 21 punten de winnaar, terwijl Marijke Vogelpohl de 18 holes met 33 punten op haar naam schreef.

Iedereen ging zeer tevreden na een mooie dag naar huis. Onze dank gaat uit naar Ellen Jongbloed, die de dag weer goed organiseerde.

Ook een keertje op de Zaanse spelen? Kijk dan op: https://zaansegolfclub.nl/