MIDWINTER WEDSTRIJD

Zondag 28 januari werd er met 29 deelnemers de midwinterwedstrijd gespeeld. Het was mooi zonnig weer dus heerlijk genieten om een wedstrijd te golfen. Wedstrijdvorm was greensome, dit spel wordt gespeeld in koppels. Je slaat beiden af en dan kies je de beste bal om verder te gaan.
Na afloop was de prijsuitreiking en gezellig napraten over de gespeelde wedstrijd.

De 1e prijs was voor het koppel Jan Spit en Marja Delahaije, 2e prijs voor koppel Corrie Koopman/Hanny Bakker en 3e prijs voor koppel Bart Rehm/Gonnie van Sanden. Ook waren er prijzen voor de nearys (degene dit met 1 slag op de green het dichtst bij de vlag ligt) . Bij de dames was dat Corrie Koopmans en bij de heren Jan Visser.
De organisatie was in handen van Corrie Koopmans en Marja v/d Vlugt die leuke winterse prijzen hadden geregeld zoals glühwein, handwarmers en voetwarmers.

OLIEBOLLEN WEDSTRIJD 2023 !

De laatste weken van 2023 kenmerkten zich door dagen met flinke regenval. Het is dan ook geweldig, dat onze golfbaan heel veel dagen open is gebleven. Zelfs het gebruik van trolleys bleek steeds toegestaan. Daarom stonden er op 31 december 30 in de nabijheid van het startershuisje opgesteld en waren hun eigenaren zich mentaal aan het voorbereiden op de Oliebollenwedstrijd van dit jaar. Nadat de spelvorm (9 holes greensome stableford) was bekendgemaakt, vertrokken de spelers naar de tees waar zij zouden starten. In eerste instantie was het droog en ontdekte men zelfs een stukje blauw aan de hemel! Helaas sloeg het weer tijdens het laatste half uur van de wedstrijd volledig om en werden de deelnemers getrakteerd op een fikse regenbui, die de spelvreugde nauwelijks bedierf. Iedereen maakte zijn ronde enthousiast af en keerde terug naar het restaurant, waar de prijswinnaars van een geslaagde wedstrijd werden bekend gemaakt: De eerst prijs was voor Loek Baak en Rob de Roode, terwijl Peter Marks en Ronald de Heer de tweede prijs mee naar huis namen. De mooiste prijs was echter voor iedere deelnemer: een door Rob Jongbloed vers gebakken goed smakende oliebol.

De volgende wedstrijd is op zondag 7 januari 2024: De Nieuwjaarswedstrijd, die gevolgd wordt door de traditionele Nieuwjaarsreceptie

Niek Hogenboom overleden

Deze week bereikte ons het trieste bericht, dat Niek Hogenboom op 68-jarige leeftijd is overleden. Niek was een trouwe speler van onze vereniging. Hij was vaak op zaterdagochtenden op de baan te vinden, maar hij liep ook veel met plezier op andere momenten een ronde. Hij was ook  regelmatig bij de woensdag-inloop van de partij en bovendien maakte hij vorig jaar deel uit van een van teams uit de regiocompetitie. We zullen hem herinneren als een aimabele en goedlachse man. We wensen zijn nabestaanden veel sterkte toe met de verwerking van dit verlies.

VGC slotdag 5 november 2023

VGC-slotdag verliep anders dan anders….

Het is traditie dat op de slotdag van onze vereniging een wedstrijd over 9 en 18 holes wordt gespeeld. Door de barre weersomstandigheden van de laatste week was de baan echter gesloten en kon er niet gespeeld worden. Volgens een van de leden was dit zeker de laatste 15 jaar niet gebeurd. Maar er stond meer dan de wedstrijd op deze dag op het programma: een gezellige borrel om het afgelopen seizoen nog even met elkaar te bespreken; de prijsuitreiking van de diverse wedstrijden en het traditionele Indische buffet, dat door tante Bertha van het Wedde was bereid. In zijn toespraak bedankte voorzitter Bert Bakker de diverse commissies van de VGC voor het geleverde werk en herinnerde hij de aanwezigen aan het komende 30-jarig jubileum in 2024 met de bijbehorende feestelijkheden. Daarna was de beurt aan leden van de wedstrijdcommissie voor het uitreiken van de prijzen aan de winnaars van de Bogey, de Zomeravondcompetitie en de Happy Golf. De foto’s geven hiervan een mooie impressie. Daarna gingen de leden aan tafel om te genieten van het Indisch buffet. We hebben nu alweer zin in het volgend seizoen! Gelukkig is de baan het hele jaar geopend en kan er natuurlijk op de maandagmiddag en woensdagochtend aan de inloopwedstrijden worden deelgenomen.

Najaars competitie 2023

WOENSDAG TEAM 1 KAMPIOEN !!

Na 4 wedstrijden bij Noordeloos, De Gooise, Voorschoten en Weesp konden Ria en Jacques Wassenaar en Carmen en Hans Dijksterhuis opgelucht ademhalen, de eerste plaats was veiliggesteld.
De dagresultaten (3x 2e plaats en 1 x eerste plaats), 3 wedstrijden onder ‘zomerse’ omstandigheden en 1 wedstrijd met wat regen en modderige baan, waren voldoende voor dit mooie resultaat. Wij danken de ontvangende teams voor hun gastvrijheid, de heerlijke lunches/drankjes en de fantastisch leuke sfeer. Tot volgend jaar !!

Vriendenwedstrijd 24 september 2023

De winnaars van de vriendenwedstrijd van zondag 24 september 2023 zijn geworden: Elly Verhoog en Jolanda Tokkie.
op de foto worden ze omringd door de nr 2 Michael Salters en Frans Dijkstra en nr 3 Carmen Dijksterhuis en Edwin Klave . De longest drive dames was voor Jolanda Tokkie en bij heren was dit Edwin Klave. De neary dames was voor Els van Deursen en bij de heren was dit Ferry de Bode.

Grote baanwedstrijd 2023

Op vrijdag 22 september deden 31 VGC-leden mee met de grote baanwedstrijd, die op de mooie golfbaan Spaarnwoude in Velzen-Zuid werd gehouden. Na de koffie met lekkernij en een voorbespreking door de wedstrijdleiding Marja van der Vlugt en  Jan Visser trokken de flights richting hole 1 van de C-lus om een ronde van 9 holes te lopen. Ondanks het wisselvallige weer met zo nu en dan een flinke bui werd er zeer enthousiast gespeeld. Na de wedstrijd was het goed toeven in het restaurant van de baan en werd er onder het genot van een hapje en een drankje nagepraat over een voor velen enerverende middag. De wedstrijd was onder meer bedoeld om spelers, die nog niet op een grote baan een ronde hebben gelopen, met een dergelijke baan kennis te laten maken. Voor de afsluitende maaltijd werden de winnaars in het zonnetje gezet:

  • De ‘neary’ bij de dames werd gewonnen door Anke Burgers. Bij de heren was geen winnaar.
  • De ‘longest’ bij de dames ging wederom naar Anke Burgers terwijl Rob de Roode deze prijs bij de heren in de wacht sleepte.
  • De derde prijs ‘overall’ ging naar de Rob de Roode, terwijl Jeanneke de Nooijer de tweede prijs in ontvangst kon nemen. De eerste prijs was dit keer voor Ferry de Bode, die van zichzelf zei een echte ‘regenspeler’ te zijn. En die kwalificatie maakte hij deze middag helemaal waar!!

Alle winnaars van harte gefeliciteerd!!