Succesvolle oud- jeugdleden Voorschotense Golfclub even terug op golfbaan Het Wedde

Op woensdag 24 april hebben Tim van der Steen en Mayka Hoogeboom, oud jeugdleden van de Voorschotense Golfclub (VGC), 18 holes op golfbaan Het Wedde gespeeld. Zij hebben dit belangeloos gedaan voor de jubileumwedstrijd Beat the Fox die gespeeld wordt op zaterdag 1 juni. Bij deze wedstijd is de par van de holes geen 3, maar wordt de par van de holes bepaald door de scores die Tim en Mayka hebben gemaakt.


Tim en Mayka zijn als respectievelijk 9 en 6 jarige begonnen met de eerste slagen op golfbaan Het Wedde en waren lid van de VGC. Destijds waren er veel jeugdleden, die werden meegenomen door hun golfende ouders. Tim en Mayka vonden het heel leuk om hun “baantje” weer terug te zien en haalden samen herinneringen op. De VGC vond het heel fijn dat ze tijd wilden vrijmaken in hun drukke golfagenda. Mayka is inmiddels fulltime golfprofessional, Tim is nog top amateur en werkt hard om prof-golfer te worden. Kijk ook op hun websites (Mayka: maykagolf.nl en Tim: timvandersteengolf.nl) voor meer info en volg deze tallentvolle jeugd (beiden zijn ook nog op zoek naar sponsoren).

Tussen het spelen door gingen Tim en Mayka nog even op de foto met de jeugdleden die aan het trainen waren met de jeugdcommissie. Zij zijn voor deze jeugd een mooi voorbeeld van hoe je met hard trainen op topniveau kan gaan golfen.

LUSTRUM NIEUWS !!

HET COMPLETE PROGRAMMA !!!

In mei bestaat de VGC 30 jaar en dit vieren we met een week vol activiteiten. Met veel zorg heeft onze lustrumcommissie een mooi programma gemaakt. Het thema van de feestweek is “Around the World”.

De feestweek is van zaterdag 25 mei tot en met zaterdag 1 juni 2024

We trappen de feestweek af op zaterdag 25 mei met Het Voorschoten Open. Daarna volgt een week met leuke wedstrijden, een pubquiz en afsluitend een barbecue met feestavond.

Voor al deze activiteiten zoeken wij vrijwilligers.

Wil je helpen bij Het Voorschoten Open dan graag per mail aanmelden bij Jan Spit, voorzitter van de commissie die dit organiseert: janspit4@gmail.com. De vrijwilligers zullen op zondag 26 mei zelf het parcours gaan spelen.

Wil je helpen bij versieren of bij wedstrijden in de feestweek dan graag aanmelden via het mailadres van de lustrumcommissie 30jaarvgc@vgcgolf.nl  (graag vermelden welke dag je wilt helpen).

Op de slotavond willen we oude foto’s en filmpjes laten zien. Daarom een oproep aan iedereen die beeldmateriaal heeft om dit beschikbaar te stellen. Deze kunnen gestuurd worden naar 30jaarvgc@vgcgolf.nl.

Maandagmiddag 27 mei van 13.00 uur tot 18.00 uur

Op deze middag gaan wij met elkaar een “High Tea” golfwedstrijd spelen.

Hoe leuk is dat, golfen en tegelijkertijd genieten van thee met hartige en zoete hapjes. Bij iedere hole krijg je een heerlijk hapje aangeboden. Kom zo mogelijk in passende Engelse kledingstijl (geen verplichting).

We spelen de wedstrijd over 18 holes.
Het maximale aantal deelnemers is 54.
Deelname is gratis en je ontvangt een consumptiemunt.

Woensdagmiddag 29 mei van 14.00 uur tot 17.00 uur

Op woensdagmiddag 29 mei van 14.00 uur tot 17.00 uur organiseren we een “Oud Hollandsche Spelletjes” golfwedstrijd.

Het wordt een bijzondere wedstijd met een extra dimensie, na iedere hole wordt er ook een “Oud Hollandsch spelletje” gespeeld.

Laat je verrassen en ga de uitdagingen aan op de golfbaan. Golfen gecombineerd met o.a. sjoelen, darten, blik gooien en nog veel meer.

Er wordt 1 ronde van 9 holes gespeeld, maximaal aantal deelnemers is 54.
Deelname is gratis en je ontvangt een consumptiemunt.

Vrijdagavond 31 mei van 19.30 uur tot 21.30 uur

We organiseren een pubquiz. Een gezellige, uitdagende en grappige quiz, gepresenteerd door een echte quizmaster die de meest uiteenlopende vragen aan jullie voorlegt.


Inschrijven per team van minimaal 4 en maximaal 6 personen, voorwaarde is dat er per team tenminste 1 deelnemer lid is van de VGC. Ga de uitdaging aan met familie of vrienden!
De kosten zijn € 15 per team, af te rekenen op de avond zelf. Dit is inclusief ontvangst met koffie en/of thee.

Vrijdagavond 31 mei van 22.00 uur tot 24.00 uur

Na de pubquiz is er van 22.00 tot 24.00 uur een nachtwedstrijd. Een spannende wedstrijd die in het donker wordt gespeeld. De baan is deels verlicht met glowsticks en er wordt gespeeld met lichtgevende balletjes.

We spelen 1 ronde van 9 holes en er zijn 2 activiteiten op de oefengreen en driving range. Van de holes 2 en 6 zal de afslag worden verlegd en van de holes 5 en 8 de green, zodat er wat minder waterhindernissen in het spel zijn.

Maximaal 44 deelnemers.

Deelname is gratis en je krijgt 2 te verlichten balletjes. Raak je de 2 balletjes kwijt dan kost een extra balletje € 2,50 per stuk.

Zaterdagmiddag 1 juni van 15.30 tot 17.30 uur

Een uitdagende wedstrijd “Beat the Fox”.

2 Oud jeugdleden, Mayka Hoogeboom en Tim van der Steen, zijn de “vos”. Zij hebben op 24 april belangeloos 18 holes gespeeld om de score van de vos te bepalen.

Meer weten over Mayka en Tim, lees dan het verslag over hun elders op deze site. Kijk ook op hun websites (Mayka: maykagolf.nl en Tim: timvandersteengolf.nl) voor meer info en volg deze talentvolle jeugd (beiden zijn ook nog op zoek naar sponsoren).

We spelen 1 ronde van 9 holes

Maximaal aantal deelnemers is 54.

Deelname is gratis en je ontvangt een consumptiemunt.

Zaterdagmiddag 1 juni van 18.00 tot 20.00 uur

Onder het genot van een hapje en een drankje gaan we met elkaar genieten van een uitgebreide BBQ. Er is keuze genoeg en er wordt voor je gebarbecued.

Het is gezellig als je iemand meeneemt.

De kosten zijn € 22,50 per persoon  en je ontvangt twee consumptiemunten.

Zaterdagavond 1 juni van 20.00 tot 23.00 uur

We sluiten de feestweek af met een spetterde feestavond. Onder het genot van een hapje en drankje kan je genieten van live muziek en uiteraard mag er gedanst worden.

Neem je gezellig iemand mee? De entree is gratis en bij binnenkomst ontvang je twee consumptiemunten.

Aanmelden

Aanmelden voor de pubquiz kan met een mail aan 30jaarvgc@vgcgolf.nl onder vermelding “Pubquiz”. Aanmelden kan tot en met 25 mei.

Aanmelden voor de BBQ door een mail te sturen aan 30jaarvgc@vgcgolf.nl onder de vermelding “BBQ” en met hoeveel personen je komt. Tevens graag dieetwensen en/of allergieën vermelden. Na aanmelding ontvang je een link om de betaling te voldoen. Aanmelden kan tot en met 25 mei. Mocht je toch verhinderd zijn en dit na 26 mei melden, dan krijg je geen restitutie van het betaalde bedrag.

Aanmelden voor de feestavond op 30jaarvgc@vgcgolf.nl onder vermelding “Feestavond” en met hoeveel personen je komt.

Aanmelden voor de wedstrijden via Nexxchange.

Overige informatie

Tijdens de feestweek worden er consumptiemunten verkocht. Een munt kost € 3 per stuk. Je kunt de munten kopen op een speciaal ingericht verkooppunt. Met een munt kun je een drankje naar keuze kopen zoals koffie, thee, frisdrank, wijn of bier van de tap.

Voor sterk alcoholische drankjes en hapjes is een aparte muntenprijslijst.

De munten zijn geldig in de hele feestweek en kun je gebruiken tot het einde van de feestavond. Helaas kunnen overgebleven munten niet ingewisseld worden voor geld. Wel kunnen ze gedoneerd worden aan het goede doel: Stichting Kinderboerderij Voorschoten.

Je kunt alle activiteiten met pin betalen.

Met vriendelijke groeten,
Namens de commissie VGC 30 jaar
Leo Lucassen (voorzitter), Irma Wolters, Els van Persijn van Meerten, Hans Dijksterhuis, Willy van Rooijen, Thea van Os en Rob en Ellen Jongbloed

OPENINGSDAG DAMES 2 APRIL 2024

Dinsdag 2 april vond de openingsdag voor de dames plaats. Hoewel de weersvoorspelling niet al te best was waren er toch 26 dames die gezellig kwamen golfen. Om half 10 werd er gestart door de dames die 18 holes liepen en om half 11 sloten de dames voor de 9 holes zich hierbij aan.

Er werd een koppelwedstrijd (greensome) gespeeld. Gelukkig kwam de slechte weersvoorspelling niet helemaal uit. Er was zelfs nog even een heerlijk zonnetje met aan het einde pas een beetje regen.

Na afloop was de prijsuitreiking met leuke prijsjes die de wedstrijdleiding (Jeanneke en Corrie) weer goed geregeld had. Bij de 9 holes was de 1e prijs voor het koppel Yolande Kooper en Marianne Eijkman. Bij de 18 holes was de 1e prijs voor het koppel Rita v/d Krogt en Ellen Jongbloed en de 2e prijs voor het koppel Anke Burgers en Marianne van Dalen. Bij de neary lagen 2 dames op dezelfde afstand van de vlag. Als eerste Ria Wassenaar en daarna Ellen Jongbloed. Flightgenoten van Ellen hebben 2 keer gemeten en stelden vast dat de afstanden echt gelijk waren. Ria en Ellen kregen beiden een prijs.

Na de prijsuitreiking konden we genieten van een heerlijke lunch.

Jeanneke en Corrie, bedankt voor de organisatie, we hebben een heerlijke dag gehad!

Battle of the sexes

Zondag 10 maart werd op golfbaan Het Wedde DE strijd van het jaar gestreden: Battle of the Sexes, mannen tegen de vrouwen. Er waren 33 deelnemers, 17 dames en 16 heren zodat er een greensome matchplay met handicapverrekening gespeeld kon worden. Bij deze spelvorm speel je in een koppel, je slaat beiden af en gaat met de beste bal verder. Hoeveel slagen je maakt is niet belangrijk, om de hole te winnen moet je zorgen 1 slag minder te maken dan je tegenstander. Volgens de heren waren de dames in het voordeel omdat er 1 damesflight uit 3 dames bestond (dus meer kans op een goede afslag) en alle dames koppels 9 of 10 slagen mee kregen. De dames hadden hierdoor ook wel de hoop dat ze de heren gingen verslaan.

Helaas voor de dames hebben de heren toch gewonnen met 10-6 (2 dameskoppels hebben gewonnen en 2 hebben gelijk gespeeld, rest heeft verloren). Het was een titanenstrijd in het veld, maar na afloop werd er gezellig geborreld bij Het Wedde en vond de prijsuitreiking plaats, alle mannen kregen een viooltje (symbool van nederigheid en ook van het komende voorjaar en hopelijk beter weer).

MIDWINTER WEDSTRIJD

Zondag 28 januari werd er met 29 deelnemers de midwinterwedstrijd gespeeld. Het was mooi zonnig weer dus heerlijk genieten om een wedstrijd te golfen. Wedstrijdvorm was greensome, dit spel wordt gespeeld in koppels. Je slaat beiden af en dan kies je de beste bal om verder te gaan.
Na afloop was de prijsuitreiking en gezellig napraten over de gespeelde wedstrijd.

De 1e prijs was voor het koppel Jan Spit en Marja Delahaije, 2e prijs voor koppel Corrie Koopman/Hanny Bakker en 3e prijs voor koppel Bart Rehm/Gonnie van Sanden. Ook waren er prijzen voor de nearys (degene dit met 1 slag op de green het dichtst bij de vlag ligt) . Bij de dames was dat Corrie Koopmans en bij de heren Jan Visser.
De organisatie was in handen van Corrie Koopmans en Marja v/d Vlugt die leuke winterse prijzen hadden geregeld zoals glühwein, handwarmers en voetwarmers.