Werkzaamheden Driving Range

Maandag 10 januari vangen de werkzaamheden voor de nieuwe golfbaanloods aan. Er zal gestart worden met het aanleggen van een betonnen vloer d.m.v. stelconplaten. Gedurende enkele dagen zal de drivingrange nagenoeg niet beschikbaar zijn tussen 07.00-16.00 uur.

Hoelang de werkzaamheden zullen duren, is nu nog niet exact te zeggen. We hopen dat deze werkzaamheden woensdag afgerond zullen zijn. Als de betonnen vloer is geplaatst, zullen we met bouwhekken het meest rechter gedeelte van de drivingrange afzetten, waardoor op de eerste afslagmatten gebruik gemaakt kan worden van de drivingrange.


In week 3 zal de aannemer starten met het opbouwen van de loods, ook dan zal gedurende enkele dagen de drivingrange niet beschikbaar zijn omdat met materieel heen- en weer gereden wordt over de drivingrange. Op deze manier voorkomen we schade aan de baan. Hoelang deze werkzaamheden zullen duren, is nu nog niet exact te zeggen. We hopen dat deze werkzaamheden donderdag afgerond zijn.


Als laatste zullen er in de week van 19 januari nog wat werkzaamheden verricht worden door de elektricien, maar de verwachting is dat als de kabels zijn uitgelegd men hiervan geen hinder zal ondervinden.

JEUGD KERST WEDSTRIJD !

Zondag 12 december 2021 is er in de ochtend door 10 jeugdleden een Kerst wedstrijd gespeeld. Het was nat, maar niet zo koud en gelukkig woei het niet. Helaas geen winterse wereld , maar wel veel Kerstmutsen in de baan. Er werd in 5 flights gespeeld en ondanks de nattigheid had iedereen er lol in.

Winnaar bij de oudere jeugd was Ben Geertman en bij de jongeren het team van Oem Iem en Tobias.

Begeleiding in de baan door de jeugdcommissie met hulp van één van de ouders.

Dank je wel Bartje, voor het meelopen.

Een leuke ochtend werd in Het Wedde afgesloten met warme chocolademelk en voor iedereen een prijsje.

Volgelopen bunkers

Een bijzondere situatie en de daarbij behorende regelvraag en het antwoord.

Door hevige regenbuien kunnen de bunkers vollopen met water.

O jee, bal in de bunker en die staat geheel onder water.

Wat nu? Behalve de bal uit het water vissen , welke golfregel moet toegepast worden?

Regel 16. Abnormale baanomstandigheden. Deze regel beschrijft het zonder straf ontwijken van een belemmering door … of tijdelijk water

Waar mag de bal gedropt worden?

Het antwoord:

Er zijn verschillende opties.

1.terug naar de plek waar de bal van geslagen werd

2. vanaf het punt waar de bal de bunker inging , in een rechte lijn met de vlag naar achter en

     daar de bal droppen.

Maar…..deze opties leveren een strafslag op.

3. Om zonder strafslag de bal te spelen moet je de bal droppen op de plek in de bunker waar het minste water is. Het feit dat je niet in water hoeft te staan als je wilt slaan, wordt 

overruled door de bunkerregel.

Golfregel 16  1c   Ontwijkprocedure voor een bal die in een bunker ligt: 

  • Zowel het dichtbijzijnde punt zonder enige belemmering als de dropzone moeten in de bunker zijn’
  • Als er geen dichtbijzijnde punt zonder enige belemmering in de bunker is, mag je de belemmering ontwijken door als referentiepunt in de bunker het punt met de minste belemmering te nemen.

Op onze website is er door de Regel en Handicap commissie een handleiding gezet over de Regels op golfbaan Het Wedde- hole voor hole. Kijk er eens naar en doe er jullie voordeel mee!!

Wat gebeurt hier !!

Ballen zoeken ? Eieren zoeken ? (beetje laat dit jaar) of gewoon een lekker druk bezochte gezellige Maandagmiddag inloop ?

Foto: Corrie Koopmans

Damesgolfdag op de Parkbaan van Golfclub Zeegersloot te Alphen aan de Rijn, 12 oktober 2021

Het was een zeer grote opkomst, 30 dames !!!

9 dames speelden 9 holes en 21 dames 18 holes. Van de 9 holes speelsters was Tineke Goossens de grote winnaar. 

En wat was het een leuke dag! Wel jammer dat het in de ochtend zo geregend heeft maar dat werd weer goed gemaakt door de goed verzorgde lunch. Aan beide tafels was het een vrolijk gekwetter van vrouwenstemmen. Leuk om te zien en te horen.

De middag maakte veel goed. De zon deed uitbundig zijn best en natte kleding werd weer droog. Voor de dames die alleen in de ochtend zijn geweest geef ik nog even de uitslag van de 18 holes wedstrijd. Marian Bakker won weer de longest drive en er was wederom geen neary gehaald. Ellen Jongbloed heeft glansrijk gewonnen met 33 stableford punten waardoor ze de wisseltrofee mocht ontvangen, uitgereikt door Thea Visser die vorig jaar gewonnen had. Helma Flaton en Gonnie van Sanden hadden allebei 23 punten en hadden daardoor een gedeelde tweede plaats. Gonnie had echter de tweede 9 holes beter gespeeld dan Helma en daardoor werd Gonnie tweede en Helma derde.

We kunnen terugzien op een heerlijk, gezellige golfdag. (zie foto’s onder de tekst)

Corrie Koopmans en Jeanneke de Nooijer

Vrijwilligersmiddag 2 oktober 2021

Deze jaarlijkse vrijwilligersmiddag was heel bijzonder.

We hebben heel veel vrijwilligers in het zonnetje gezet, omdat niet alleen onze trouwe en zeer actieve commissieleden zijn uitgenodigd, maar ook de marshals die in de coronatijd beschikbaar waren om “coronadiensten” te draaien.

Ruim 50 leden hebben we mogen verwelkomen. De Wedstrijdcommissie heeft een super leuke wedstrijd georganiseerd. Waarvoor onze hartelijke dank. Sportfondsen heeft ook al onze vrijwilligers hartelijk bedankt door de koffie, gebak en hapjes te doneren.

En aan het eind kreeg iedereen ook nog een tasje van Sportfondsen mee.

De voorzitter Flip Rothbarth heeft in een toespraak iedereen hartelijk bedankt en Bert Bakker heeft op gezellige en passende wijze alle prijzen uitgereikt.

Onze huisfotograaf Hans Dijksterhuis heeft de sfeer doeltreffende kunnen weergeven.

Het bestuur is echt heel trots op de vrijwillige medewerking van zoveel leden die het mogelijk hebben gemaakt dat golfbaan het Wedde weer snel open kon.

Bestuur VGC