VGC Openingswedstrijd 2023 + foto’s

Maart roert zijn staart……. Deze uitdrukking was zeker van toepassing voorafgaand aan de Openingswedstrijd van VGC. Uit een donkergrijze lucht boven de golfbaan daalde de regen op de ruim 40 deelnemers neer. De ietwat ongunstige weersomstandigheden hadden echter geen enkele invloed op de gezellige sfeer voor de wedstrijd. Na instructie van de wedstrijdleiding begaf het golfgezelschap zich richting de tees waarvan de flights zouden starten. Deze keer was gekozen om greensome strokeplay (bruto-netto) te spelen met daarbij een neary op hole 4 voor de dames en een op hole 9 voor de heren. Tijdens de wedstrijd werden de weergoden de spelers steeds gunstiger gezind, waardoor het spelplezier groter werd en iedereen na de 18 holes goedgeluimd richting restaurant vertrok.

De uitslag van de wedstrijd:

1. Ruud Mooten en Ria Wassenaar (46 punten)

2. Fred de Witt en Jacques Wassenaar (50 punten)

3. Tineke van Rijn en Leo van Pelt (51 punten)

4. Kees Winters en Esther de Lange (55 punten)

De neary bij de dames werd door Anke Burgers gewonnen, terwijl Ferry de Bode bij de heren het dichtst bij de putt van hole 9 de bal liet landen.

Tijdens de gezellige nazit bedankte voorzitter Flip Rothbarth de wedstrijdleiding Jan Visser en Jacques Wassenaar voor de organisatie van de wedstrijd. Ook de weergoden vergat hij niet te danken voor hun positieve bijdrage aan de dag. Tenslotte wenste hij alle aanwezigen een mooi golfseizoen 2023/2024 toe.