Handicart benefiet: Houden we het droog??

Op Tweede Pinksterdag, 20 mei, werd het ene weeralarm na het andere afgegeven. Code geel zou voor veel delen van Nederland gelden. Desondanks deden 37 enthousiaste VGC-leden mee aan de benefietwedstrijd voor de Stichting Handicart. Na een introductie door Edward Robberegt, die Consul van de stichting is, trokken de spelers vol goede moed de baan in. De spelvorm: greensome stableford, welbekend bij de VGC. Sommige spelers keken wat angstig naar de steeds donker wordende wolken boven Voorschoten….. Buienradar bleek relatief goed nieuws te bevatten: de buien zouden grotendeel Voorschoten schampen en dat gebeurde ook. Slechts een korte regenbui viel op de paraplu’s en in regenkleding geklede golfers. Het onweer bleef op afstand, waardoor de wedstrijd niet voortijdig werd gestaakt. De traditionele nazit op hole 19 was traditioneel gezellig.

De prijsuitreiking volgde snel:

De neary bij de dames werd gewonnen door Esther de Lange, die bij de heren was voor Jacques Wassenaar. De winnaars van de derde prijs met 41 punten: Bart Rehm en Agnes Salm. De tweede prijs werd aan Andreas Obst en Jeanneke de Nooijer voor 42 punten uitgereikt. De winnaars waren Gonnie van Sanden en Rob de Roode, die met 45 punten de wisseltrofee mee naar huis namen. Aan het einde van de prijsuitreiking sprak Edward Robberegt nog een speciaal dankwoord uit naar Jacques Wassenaar, die al vele jaren de organisatie van deze wedstrijd verzorgt. En niet onbelangrijk: de opbrengst: € 235, die door de spelers bijeengebracht werd. Het bestuur van de VGC zal dit bedrag aanvullen…… Een mooi resultaat. Op naar volgend jaar Tweede Pinksterdag 2025!!