Strokeplay kampioenschap 6 en 7 juli 2024

Na een jaar te hebben overgeslagen, werd op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2024 het VGC-strokeplay-kampioenschap gespeeld.  In de loop van de ochtend van de eerste dag verzamelde een aantal spelers met een handicap vanaf 36 zich op de baan om de 18 holes te gaan spelen. Deze groep bestond uit een tweetal enthousiaste dames en 6 heren. Na de eerste dag was het al vrij duidelijk dat Arend Klatt grote kans op de winst zou kunnen maken. Hij had 10 slagen minder dan de nummer twee, Rob Hooijmans, over 18 holes nodig. Op de tweede dag hield Arend stand en werd hem de wisselbeker, een bos bloemen en een greenfee voor een ronde op golfbaan Bentwoud overhandigd door wedstrijdleider Ellen Jongbloed.

Ook Ellen viel in de prijzen. Bij de dames met een handicap lager dan 36 werd zij kampioen en ontving ze eveneens een greenfee voor Bentwoud, een wisselbeker en een fraaie bos bloemen. Bovendien sloeg zij op zondag een hole-in-one op hole 3, die haar een herinneringstrofee en een welverdiend applaus tijdens de prijsuitreiking opleverde.

De kampioen bij de heren werd Michael Sando, die al vanaf dag 1 het klassement ruim aanvoerde. Met 22 slagen boven par over 2 keer 27 holes was hij de terechte kampioen. Tweede werd Andreas Obst en derde Jan Spit.

Bij de dames waren na Ellen Jongbloed de prijzen weggelegd voor Ria Wassenaar (2e) en Carmen Dijksterhuis (3e). Bij de spelers met een hoge handicap eindigden Rob Hooijmans en Hans v.d. Heyden respectievelijk als 2e en 3e.

Leuk om te vermelden is, dat ook twee jeugdleden aan het kampioenschap hebben deelgenomen. De broers Ben en Finn Geertman (17 en 14 jaar) zetten hun beste beentje voor. Beiden ontvingen een mooi doosje golfballen als aanmoedigingsprijs.