Handicart wedstrijd 2e Pinksterdag 6 juni 2022

46 inschrijvingen voor deze wedstrijd, prachtig weer (en nét voor bui weer binnen) en hoge scores. Spelvorm greensome stableford over 18 holes. De opbrengsten van de wedstrijd (€ 5,- per inschrijving en een extra donatie van de VGC) gaan naar Stichting Handicart !! De winnaars van deze wedstrijd vertegenwoordigen de VGC in de regionale wedstrijd op 2 september op golfbaan Delfland. Daarna is er in oktober nog een kans om de landelijke wedstrijd te spelen. De winnaars van deze editie zijn Carmen en Hans Dijksterhuis (43 stbfrd punten). Proficiat en veel succes op 2 september.

Wat is de stichting Handicart?

De missie van Stichting Handicart is mobiliteit te verschaffen aan mindervalide golfers om hen daarmee in staat te stellen het golfspel te blijven beoefenen. Daarmee geeft de stichting deze groep golfers de mogelijkheid zowel lichamelijk als ook geestelijk actief te blijven.

Visie: Door middel van eigen bijdragen door de pashouders, donaties, giften, legaten en schenkingen verkrijgt de Stichting de benodigde inkomsten om eigen Handicarts aan te schaffen. Deze Handicarts worden geplaatst op golfclubs in Nederland (inmiddels 112). Daarnaast huurt Stichting Handicart jaarlijks ook nog bijna 200 golfkarren op 57 banen in Nederland. Deze golfkarren worden vervolgens door de deelnemende banen tegen een laag tarief aan de pashouders van Stichting Handicart ter beschikking gesteld.