VGC 1 team promoveert naar hoofdklasse !

VGC 1 kampioen in de NGF voorjaarscompetitie 36 holes mix teams.

Vrijdag 12 Mei kon de Champagne ontkurkt worden door het 1e team van de VGC na een spannende slotdag bij Groen Geel. Het team van Captain Kees Winters stond na 3 gespeelde wedstrijden aan de leiding van de poule in de 1e klasse maar moest nog wel een goed resultaat halen op de slotdag om concurrent Duinzicht 2 achter zich te houden. De ochtend werd met 2 gewonnen en 1 gelijke partij afgesloten en daarmee was het team goed op weg. In de middag volgde nog 3 gewonnen partijen en zo werd de klus geklaard.
Aan het begin van de competitie was dit resultaat zeker niet verwacht en ging men vooral voor plek 2 of 3 in de poule. Maar met 3 gewonnen wedstrijden en 1 gelijk spel was de eerste plaats een feit en kan het team zich gaan voorbereiden op de competitie van 2024 waarin men mag uitkomen in de hoofdklasse.
Een prima resultaat voor het team waarbij enkele spelers vorig jaar 2e klasse speelden, en nu dus na 1 jaar in de 1e klasse doorgaan richting het hoogste niveau dat we hebben voor de C-clubs.
Dit jaar bestond het team uit: Ria Wassenaar, Ellen Jongbloed, Marja v.d.Vlugt,
Rob Jongbloed, Jan Spit, Jacques Wassenaar en Kees Winters, en op de slotdag was Carmen Dijksterhuis een goede invalster voor Marja.