Mini Rydercup 2023

Tijdens het zonovergoten weekend van 20 en 21 mei streden twee VGC-teams, het in het rood geklede Amerika en het in blauw gehulde Europa, tegen elkaar om de felbegeerde wisseltrofee en natuurlijk de eer.

Tijdens de eerste wedstrijd op zaterdag hielden de teams elkaar goed in evenwicht. Na 18 holes foursome matchplay was de stand 2-2. Uit de reacties na deze wedstrijd bleek al dat de spelers van beide teams het plan hadden om de volgende dag vol voor de winst te gaan. En dat bleek ook wel na de eerste wedstrijd van 21 mei: na 18 holes greensome matchplay hield men elkaar nog steeds in evenwicht: 5-5. De single wedstrijd van de middag zou na 18 holes uiteindelijk de beslissing moeten brengen. En dat gebeurde: Amerika bleek in het overgrote deel van de flights heer en meester en werd uiteindelijk tot terechte winnaar uitgeroepen. Zij mochten de VGC-Mini Rydercup in ontvangst nemen. Na de prijsuitreiking werd er traditiegetrouw nog lang en gezellig nagepraat over een zeer geslaagd golfweekend.

Youtube filmpje https://youtu.be/cNZSo5GKnzk