Battle of the sexes

Zondag 10 maart werd op golfbaan Het Wedde DE strijd van het jaar gestreden: Battle of the Sexes, mannen tegen de vrouwen. Er waren 33 deelnemers, 17 dames en 16 heren zodat er een greensome matchplay met handicapverrekening gespeeld kon worden. Bij deze spelvorm speel je in een koppel, je slaat beiden af en gaat met de beste bal verder. Hoeveel slagen je maakt is niet belangrijk, om de hole te winnen moet je zorgen 1 slag minder te maken dan je tegenstander. Volgens de heren waren de dames in het voordeel omdat er 1 damesflight uit 3 dames bestond (dus meer kans op een goede afslag) en alle dames koppels 9 of 10 slagen mee kregen. De dames hadden hierdoor ook wel de hoop dat ze de heren gingen verslaan.

Helaas voor de dames hebben de heren toch gewonnen met 10-6 (2 dameskoppels hebben gewonnen en 2 hebben gelijk gespeeld, rest heeft verloren). Het was een titanenstrijd in het veld, maar na afloop werd er gezellig geborreld bij Het Wedde en vond de prijsuitreiking plaats, alle mannen kregen een viooltje (symbool van nederigheid en ook van het komende voorjaar en hopelijk beter weer).