Matchplay kampioenschap 18 september 2022

Zondag 18 september is het matchplaykampioenschap heren gespeeld (helaas waren bij de dames te weinig deelnemers). Begonnen de poulewedstrijden met 12 deelnemers, uiteindelijk waren er op deze zondag door uitvallers nog slechts 7 spelers over. 

Het weer was niet geweldig, veel wind en af en toe een fikse bui. Maar gelukkig lieten de spelers zich hier niet door tegen houden. Om 10 uur startten de eerste 3 flights voor de eerste 18 holes. Aad Akse won van Michiel, waarmee Michiel op de 7e plaats eindigde en ’s middags niet meer speelde. Jacques Wassenaar en Ferry de Bode en Rob de Roode en Kees Winters moesten spelen voor plaatsing voor 1e en 2e plek (de winnaars) en 3e en 4e plek (de verliezers). Uiteindelijk wonnen Jacques en Rob. Voor Rob en Kees was het nog een spannende strijd, want na 18 holes eindigden ze gelijk. Vervolgens moest weer hole 1, hole 9 en hole 1 gespeeld worden voor de beslissing viel.

Om 1 uur werd begonnen met de 2e ronde: Rinze Bulstra (had ’s ochtends niet hoeven spelen) tegen Aad voor de 5e en 6e plek, Ferry tegen Kees voor 3e en 4e plek en Jacques tegen Rob voor 1e en 2e plek. Uiteindelijk won Rob, Jacques werd 2e, Kees 3e, 4e plaats voor Ferry, Rinze 5e en Aad 6e. In het startershuisje werd nog even gezellig nagepraat met spelers en enkele toeschouwers die de regen hadden getrotseerd. En de hole-in-one prijs werd uitgereikt aan Rob Jongbloed die hij had geslagen in de 18 holes competitie.

Daarna werden in de bistro de prijzen uitgereikt door Bert Bakker namens het bestuur.

Ondanks de regen en het kleine aantal deelnemers was het toch een mooi kampioenschap.